Gyuris Zsolt polgármester

Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Iskolai hírek
1

A civil szervezetek támogatási kérelmeinek benyújtási határideje
2019. január 15-e (kedd) 12 óra.
A határidő után érkezett kérelmeket nem tudjuk figyelembe venni.

MEGHÍVÓ A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁRA

Tisztelt Zsombóiak!

Adjunk lehetőséget, hogy a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság a trianoni békediktátum történelmi tragédiája után képes legyen a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására!

Tisztelt Szülők!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket a művészeti iskola térítési- és tandíj befizetés módjának változásáról.

Tisztelettel és szeretettel meghívom Önt Zsombó nagyközség Nemzeti összetartozás napi ünnepségére! Adjunk lehetőséget, hogy a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság a trianoni békediktátum történelmi tragédiája után képes legyen a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására!

2015. június 4-én 11 órától Zsombón, a Mária téren, közösen felavatjuk testvértelepüléseink ajándékait: a Nefelejcs Katolikus Óvoda főbejáratában a székelyföldi Orotva székelykapuját és a Kisboldogasszony templom kertjében a felvidéki Ipolynyék kopjafáját. Ezt követi majd a Zsombói Római Katolikus Egyházközség Apostoli Keresztjének felavatása és megáldása. A megemlékezésen fellépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei.
Meghívó Barokk, Romantika, Könnyű című koncertre

Barokk, Romantika, Könnyű címmel mutatja be Hegedűsné Kovács Zsuzsa - zongora és Huszár Emőke - hegedű koncertjét, melyre tisztelettel hívnak és várnak minden zene barátot 2015. március 27-én pénteken 17 órai kezdettel.
Helyszín: József Attila Közösségi Ház és Könyvtár (6792 Zsombó, Alkotmány utca 1.)

2015. március 1-jén elindított, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közreműködésével, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával „Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében” tárgyú projektben (továbbiakban: tanuloknak.hu és kreszfelfrissito.hu program).
Felhívás

„Zsombó Község Tanácsa – Csongrád megye” feliratú intézményi tábla 2013-ban került elő a Polgármesteri Hivatal padlásáról. Nem tudjuk pontosan a történetét, de valószínű, hogy 1956-ban a forradalom után festették felül az eredetileg rajta szereplő Rákosi címert a forradalom után rövid ideig újra használt Kossuth címerrel.

Aki ismeri a tábla történetét, a címer átfestésének, sérülésének, leszerelésének, tárolásának körülményeit, kérem, dokumentálja és juttassa el a Zsombói Polgármesteri Hivatalba vagy a József Attila Közösségi Ház és Könyvtárba, vagy dokumentálás céljából vegye fel a kapcsolatot velem.
A legügyesebb „kis történész” (általános iskolai tanuló), méltó jutalmazásban részesül.

Zsombó, 2014. október 23.Gyuris Zsolt
polgármester
1
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak