Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Iskolai hírek
1

A civil szervezetek támogatási kérelmeinek benyújtási határideje
2019. január 15-e (kedd) 12 óra.
A határidő után érkezett kérelmeket nem tudjuk figyelembe venni.

MEGHÍVÓ A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁRA

Tisztelt Zsombóiak!

Adjunk lehetőséget, hogy a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság a trianoni békediktátum történelmi tragédiája után képes legyen a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására!

Tisztelt Szülők!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket a művészeti iskola térítési- és tandíj befizetés módjának változásáról.

Tisztelettel és szeretettel meghívom Önt Zsombó nagyközség Nemzeti összetartozás napi ünnepségére! Adjunk lehetőséget, hogy a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság a trianoni békediktátum történelmi tragédiája után képes legyen a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására!

2015. június 4-én 11 órától Zsombón, a Mária téren, közösen felavatjuk testvértelepüléseink ajándékait: a Nefelejcs Katolikus Óvoda főbejáratában a székelyföldi Orotva székelykapuját és a Kisboldogasszony templom kertjében a felvidéki Ipolynyék kopjafáját. Ezt követi majd a Zsombói Római Katolikus Egyházközség Apostoli Keresztjének felavatása és megáldása. A megemlékezésen fellépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei.
Meghívó Barokk, Romantika, Könnyű című koncertre

Barokk, Romantika, Könnyű címmel mutatja be Hegedűsné Kovács Zsuzsa - zongora és Huszár Emőke - hegedű koncertjét, melyre tisztelettel hívnak és várnak minden zene barátot 2015. március 27-én pénteken 17 órai kezdettel.
Helyszín: József Attila Közösségi Ház és Könyvtár (6792 Zsombó, Alkotmány utca 1.)

2015. március 1-jén elindított, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közreműködésével, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával „Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében” tárgyú projektben (továbbiakban: tanuloknak.hu és kreszfelfrissito.hu program).
Felhívás

„Zsombó Község Tanácsa – Csongrád megye” feliratú intézményi tábla 2013-ban került elő a Polgármesteri Hivatal padlásáról. Nem tudjuk pontosan a történetét, de valószínű, hogy 1956-ban a forradalom után festették felül az eredetileg rajta szereplő Rákosi címert a forradalom után rövid ideig újra használt Kossuth címerrel.

Aki ismeri a tábla történetét, a címer átfestésének, sérülésének, leszerelésének, tárolásának körülményeit, kérem, dokumentálja és juttassa el a Zsombói Polgármesteri Hivatalba vagy a József Attila Közösségi Ház és Könyvtárba, vagy dokumentálás céljából vegye fel a kapcsolatot velem.
A legügyesebb „kis történész” (általános iskolai tanuló), méltó jutalmazásban részesül.

Zsombó, 2014. október 23.Gyuris Zsolt
polgármester
1
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak