Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX.évf 4. szám- 2022 május

Korábbi számok »
Gyászjelentés
Fájó szívvel búcsúzik családja, Zsombó Nagyközség Önkormányzata és a település lakossága Kálmán Ferenc (1939-2020) díszpolgártól, aranydiplomás pedagógustól, aki 1967. szeptember 1-től 2000. július 31-ig igazgatta Zsombón az általános iskolát, vezetői feladatai 1983-tól kibővültek a közművelődési intézményeket is magába foglaló Általános Művelődési Központtal.

Több generáció nőtt fel a keze alatt. Felelősségteljes szakmai munkája, a helyi közösségért végzett áldozatos tevékenysége példaértékű. Hagyományőrző rendezvények, ifjúsági csoportok elindítója és segítője. Az iskolaépítéshez és bővítéshez kapcsolódó társadalmi munkák szervezője, mozgatórugója. A történelem és néprajz szeretete, a hagyományos értékek ápolása és átadása szívügye volt. A helyi aratóbemutató életre hívója. Két évig tanácselnökként településvezető, 1990-1998 között önkormányzati képviselő, majd több ciklusban az önkormányzat bizottságának tagja volt. Számos helyi civil szervezet munkáját segítette, többek között a Wesselényi Népfőiskola titkáraként és előadójaként, a Szépkorúak Egyesületének elnökeként aktívan tevékenykedett.

Nyugdíjas éveiben a helyi településtörténet megörökítésével foglalkozott, Zsombó nagyközség történeti képeskönyvét szerkesztette, amit sajnos már nem tudott befejezni.

Egyenes, tisztességes emberként maradandót alkotott, méltó életutat járt be.

Nyugodjék békében!

Saját halottunk emlékét megőrizzük!

Temetése 2020. július 31-én péntek 15 órakor lesz a zsombói temetőben.

 

 

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak