Gyuris Zsolt polgármester

Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
2018. november

Korábbi számok »
A kultura.zsombo.hu hírei
52
Farsang 2012

Télbúcsúztató rendezvényünkre 2012. február 11-én szombaton 13.00-tól várjuk vendégeinket! A jelmezes felvonulásra 14.00-tól, a téltemető tűz meggyújtására 14.30-kor kerül sor. A felvonulásra várunk minden lelkes jelmezest! A szomszédolóval egybekötött farsangunkon idén Ásotthalom községet látjuk vendégül, akiknek kulturális műsorát 15 órától tekinthetik meg. A napot táncházzal zárjuk! Várunk mindenkit szeretettel! A belépés díjtalan!

Sziki Gyalogtúra- két lábon, három távon, több mint négyszázan

 

Sziki Gyalogtúra- két lábon, három távon, több mint négyszázan

 

 

Túrázókba és futókba botlott az, aki március 2-án szombaton délelőtt Zsombón járt. Ekkor rendezték meg ugyanis a Sziki Gyalogtúrát, amely idén is a dorozsmai Orczy István Általános Iskolából indult. A nevezők három táv közül választhatták ki a nekik legmegfelelőbbet: 7, 16 vagy 27 kilométert kellett megtenniük. Az egészen profi futóktól kezdve a délelőtti kikapcsolódást kereső, kutyával induló családokon át meglehetősen szép számmal indultak a túrán: összesen több, mint 400 látogató regisztrált és vett részt az eseményen. A napos idő ellenére reggel még igen csípős szél kísérte a túrázókat, azonban a bordányi Kulipintyó Csárdánál, illetve a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtár udvarán berendezett fordító pontnál meleg teával, vízzel, süteményekkel várták a beérkezőket a rendezők. Itt beszélgettünk Halászevics Péter főrendezővel a túra múltjáról, céljáról, fogadtatásáról.

Mikor rendezték meg az első Sziki Gyalogtúrát? Mi motiválta a rendezőket?

 

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2003-ban, az ország egyik legnagyobb, két éven át tartó szabadidős sorozatának nyitóeseményeként rendezte meg először a Sziki Gyalogtúrát. Az esemény az Olimpiai Ötpróba Athén 2004 sorozat Csongrád megyei állomása volt abban az esztendőben.

 

Hanyadik Sziki Gyalogtúra volt az idei?

 

Mivel 2003 óta minden esztendőben sikerült megrendeznünk a túrát, így immár ez a tizenegyedik alkalom volt. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. tavaszi idénynyitó rendezvénye azóta is a Sziki túra, amelyet a túrázók és a rendezők is türelmetlenül várnak a hosszú téli hónapokat követően. Az esemény napján négyszáz résztvevő regisztrált a dorozsmai Orczy István Általános Iskola sportcsarnokában, amely hagyományosan a túra központja. Mintegy negyven zsombói lakos csatlakozott a rendezvényhez, akik úgy gondolták, hogy ezen a napon túrázással töltik a szombat délelőttöt. Ezúton szeretném megköszönni a rendezvény sikeres megvalósításában résztvevő Gyuris Zsolt polgármester úr és a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár munkatársainak támogató együttműködését.

 

Milyen korosztályok a legmeghatározóbbak az indulók között?

 

A legfiatalabb résztvevők Pikó Tamás és Kökény Titanilla, mindketten hat évesek, a legidősebb a 71 esztendős Ivánkovits Imre, valamennyien szegediek. Imre szinte mindegyik szabadidős rendezvényünk rendszeres látogatója. Iskolai csoportok, baráti társaságok, nyugdíjas klubok tagjai mind-mind szívesen jönnek a túrára, amelynek 7, 16 és 27 kilométeres távjai közül a leghosszabbra neveznek a legtöbben.

 

Mit szeretnének elérni ezzel a rendezvénnyel?

 

Az esemény célja, hogy megismertessük szűkebb lakókörnyezetünk rejtőzködő természeti szépségeivel Csongrád megye szabadidős sportolóit, aktív családjait és mindenkit, aki tenni akar egészsége megtartása érdekében. A túrázás a legegyszerűbb sportos mozgásforma, amelyhez különösebb edzettség sem szükséges. A Sziki gyalogtúra romantikus tanyai útvonalai, a zsombói láperdő hatalmas fái között tett séta pedig kiváló kikapcsolódást, regenerációt jelent a túrázóknak. A program népszerűségét mutatja, hogy a két-két angol és finn túrázó mellett Székesfehérvárról, Debrecenből, Kiskőrösről, Mosonmagyaróvárról, Budapestről és Sopronból is érkeztek a rendezvényre.

 

Mikor lehet részt venni hasonló programon a közeljövőben, és mi lesz az? 

 

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. idei szabadidős rendezvénytervei ezekben a napokban válnak véglegessé. Az év első félévében, áprilisban és júniusban egy-egy több távon zajló kerékpáros teljesítménytúrára, májusban egy szegedi utcai futófesztiválra, június végén pedig a rendkívül népszerű maty-éri Nemzeti Kajak-kenu Olimpiai központban rendezendő „Érj át!” nevet viselő távúszó programra várjuk a szabadidős sportolókat és Zsombó érdeklődő polgárait.

 

Minden indulónak gratulálunk teljesítményükhöz! Reméljük, jövőre is számíthatunk megjelenésükre, hogy újra együtt tölthessünk egy szép tavaszi délelőttöt!

 

Kószó Viktória

Pálinkaverseny 2012

A Közösségi Ház hatodik alkalommal hirdeti meg a zsombói pálinkák szemléjét. Idén február 10-én délután 14 órától zsűrizzük a beérkezett mintákat. Nevezni lehet február 9-én este 18 óráig, fél liter bármilyen gyümölcspálinkával! Az eredményhirdetésre a verseny napján 16.00-kor kerül sor! A közönség számára a szomszédoló végén tesszük lehetővé a kóstolást!

"Legyen Ön is ajánlónk!"

"Legyen Ön is ajánlónk!"

A könyvtár olvasók számára hirdet egy „könyvtárbővítési verseny”-t, melyben az olvasók legalább 20 soros ajánlót kell írjanak arról a könyvről, ami jelenleg nem található meg a könyvtár állományában. A könyv lehet gyerekeknek, felnőtteknek szóló szak-, és szépirodalom egyaránt. Egy olvasó több ajánlóval is pályázhat. Ez a verseny korosztálytól függetlenül pályázható, egyetlen feltétele a könyvtári tagság, amellyel kölcsönöztek 2011-ben. A könyvajánló ne részletes leírás legyen a könyvről, hanem személyes beszámoló, hogy miért lenne jó a könyvtárnak Ezt a könyvajánlót juttassák el a konyvtar@zsombo.hu e-mail címre (Tárgy: „Legyen Ön is ajánlónk!”) vagy személyesen a Könyvtárba.

Beküldési határidő: 2012. január 20. (péntek) 18 óra.


A beküldött ajánlókat a www.kultura.zsombo.hu oldalon és a Könyvtárban is kihelyezzük, és ezek alapján a legtöbbet keresett könyv ajánlóját könyvjutalomban részesítjük (a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0024 „A 21. sz. könyvtára” c. projekt keretében) és az általa ajánlott könyvet a 2012. év folyamában beszerezzük a könyvtárnak. Az ajánlók olvasási lehetősége a megjelölt helyeken: 2012. február 17. 18 óra
Várjuk az ajánlásokat!


Nagy Beatrix
könyvtáros

„Díszítsük fel a könyvtárat!”

A könyvtár pályázatot hirdet

„Díszítsük fel a könyvtárat!”

címmel több korosztály részére.

A 6 éven aluli gyermekektől rajz, a 6-11 éves korosztálytól szintén rajz, a 12-14 évesektől agyag, rajz, a 14 éven felüliektől valamilyen irodalmi mű ihlette alkotást várunk.
Pályázati feltételek: könyvtári tagság.

Beadási határidő: 2012. február 10. (péntek) 18 óra

Az értékes könyvnyereményeket a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0024 „A 21. s z . könyvtára” c. pályázat keretében vásároljuk meg. Várunk minden alkotni szerető versenyzőt!


Nagy Beatrix
könyvtáros

 

Új torna a Közösségi Házban: Torna Zóna - Ízület-, gerinckímélő safe aerobik

Február 03-tól, minden pénteken 18 órától tartjuk zenés tornánkat, ahol:

-kieresztheted a gőzt számtalan retro zene mellett,
-leküzdheted a mindennapi stresszt,
-fejlesztheted ritmus-, egyensúlyérzéked,
-kondicionálhatod erő-, állóképességed,
-megismerkedhetsz számtalan új baráttal,
-jól érezheted magad egy kiváló csapatban,
-ledolgozhatod felesleges kilóidat,
-koreográfiákat tanulhatsz


Várunk minden mozogni vágyót 6 éves kortól 99 éves korig!
Kezdd az új évet egészségesen!
  
Bővebb infó:  tornazona@gmail.com
                    tel:06/30-5869-211
                       Gyuris Ibolya
   ( Sportedző, Dance aerobik, Kölyökfitnesz-, Gyermekaerobik-, Step edző)

 

Felnőtt néptánc!

Február hónaptól május végéig, hetente egy alkalommal, a történelmi Magyarország tájegységeinek néptáncaival barátkozhatnak a táncos lábú, néphagyományok iránt érdeklődők. Ha kíváncsi arra, vajon mitől válhat a tánc szavak nélküli  ’’beszélgetéssé’’ két ember között, vagy arra miként találkozik egymással az évszázados hagyomány és az adott pillanat, netán arra milyen érzés úgy mozdulni, ahogy azt a muzsika diktálja, akkor közöttünk a helye! A foglalkozás célja, hogy a néptáncokban még teljesen kezdők, bátortalanul indulók is olyan alapokat kapjanak, amelyekkel már bátrabban bekapcsolódhatnak a táncházak, táncos események forgatagába. A foglalkozások péntek esténként 18.30-20.00 óráig lesznek megtartva. Ha van kedve egy jóízűt táncolni és énekelni, akkor találkozzunk  február 3-án!

Bővebb információt Nokta Gábortól személyesen vagy a 0620/433-0893-as számon kaphat.

Mese, mese, mátka - Budai Ilona műsora

A TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0024 „A 21. sz. könyvtára” c. projekt keretében gyerekeknek szóló műsorral várjuk a 6 és 11 év között gyerekeket 2012. január 26-án 11 órától a Közösségi házban. Budai Ilona erdélyi meséket fog mesélni, népdalokkal  összevonva előadásában.

A belépés díjtalan!

Minden érdeklődőt várunk!

Fánksütők figyelem!

2012. február 11-én szombaton a hagyományoknak megfelelően idén is megszervezzük a Zsombói Farsang és Szomszédoló elnevezésű rendezvényünket. A vendéglátáshoz most is várjuk fánksütőinket! Alapanyagokról (olaj, liszt) a Közösségi Ház gondoskodik, felvehető február 7-tól munkaidőben. A fánkokat a rendezvény napján 14.00-ig várjuk! Együttműködésüket előre is köszönjük!

52
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak