Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

A kultura.zsombo.hu hírei
6
Falunapi ajánló

Zsombói Falunapok

Főzőverseny

Gyereknap 2017

A művészetért éltem

Mórahalmi Színtársulat - A Bűvös szék

Majális 2017

Könnyűzenei Koncert 2017

Széchenyi Program Iroda

SZIKI teljesítménytúra

Időpont: 2017. március 25., szombat

Teljesíthető: gyalogosan és futva

Túraközpont: Szeged-Kiskundorozsma, Ács Géza Sportcsarnok, Brassói utca

Távok, nevezés: 27 km /szintidő 7 óra; 16 km /szintidő 4 óra; 7 km /szintidő 2 óra A túra napján 7.30 - 9.00 óra között a túraközpontban. A távok teljesítését a nevezést követően azonnal, legkésőbb 09.00 óráig lehet megkezdeni. A távok teljesítéséhez a túrázók térképet vehetnek át a nevezéssel egy időben.

Túra leírása: a túra talaja váltakozva aszfaltozott és szikes-homokos. Mindhárom táv szintemelkedése elhanyagolható. A rajtnál, a célban, valamint az ellenőrző pontokon történő áthaladást a rendezőkkel igazoltatni kell a rajtszámon. A túra központja a leghosszabb szintidőt figyelembe véve 16.00 órakor zár.

- 27 km-es táv: Ács Géza Sportcsarnok – jobbra, Brassói u. - balra, Széksósi u. - M5 autópálya felüljáró - Vereshomok u. – Sziki Vigadó – jobbra, Subasa u. - a Subasa utca végén a kiskerteket elhagyva tovább a túrajelzést követve - mintegy 3 km megtételét követően a túra útvonalán segítő rendezők utasítása szerint, a bordányi úton átkelve, Kulipintyó „Csárda” - a rendezők iránymutatása alapján mintegy 3 km-t megtéve zsombói láperdőn keresztülhaladva - balra Zsombó, Szegedi u. - folytatása Andrássy u. - Mária tér, Római katolikus templom - jobbra Béke u. - mintegy 200 métert követően József Attila Közösségi Ház és Könyvtár udvara /ellenőrző pont/, itt FORDÍTÁS - majd ugyanezen az útvonalon vissza a túraközpontba.

- 16 km-es táv: a 27 km-es táv útvonalán a Kulipintyó „Csárdáig” /ellenőrző pont/, itt fordítás, majd az eddig megtett útvonalon vissza a túraközpontba.

- 7 km-es táv: a 27 km-es táv útvonalán a Sziki Vigadóig /ellenőrző állomás/, itt fordítás, majd az eddig megtett útvonalon vissza a túraközpontba.

Frissítés: a Sziki Vigadóban chio és primavera ásványvíz, továbbá testszám felmutatásával 11:00 órától 1.000 Ft értékben 1 tál étel vagy 2.250 Ft értékben svédasztalos korlátlan fogyasztás. A bordányi úti Kulipintyó „Csárdában” hagymás zsíros kenyér, tea. A hosszú táv fordítójában Zsombón, a József Attila Közösségi Ház és Könyvtárnál a helybéliek udvari kemencében sült süteményekkel várják a túrázókat.

Nevezési díj: 1999-ben és utána születettek 800 Ft, többiek 1.000 Ft.

Rendező: Szegedi Sport és Fürdők Kft., tel.: + 36 62 549 979, info@szegedsport.hu 

6
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak