Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
2014. évi adatgyűjtési program
A Központi Statisztikai Hivatal a KSH Elnöke által engedélyezett 2014. évi adatgyűjtési program szerint önkéntes adatszolgáltatáson alapuló felmérést hajt végre.
Az Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF2014) ötévenkénti végrehajtását az Európai Parlament és Tanács 1338/2008/EK rendelete írja elő az Európai Unió tagállamai számára. A nemzetközi összehasonlítást is lehetővé tévő adatfelvétel Magyarországon
2014. szeptember 15-től december 15-ig
tart, célja a lakosság egészségi állapotának, életmódjának és az egészségügyi szolgáltatásokkal való elégedettségének vizsgálata. Ezek az információk – az uniós adatszolgáltatási kötelezettségünk teljesítésén túl – hozzájárulhatnak az egészségpolitikai intézkedések meghozatalához és az egészségügyi ellátórendszer minőségének javításához.
A válaszadó személyeket, az ország 532 településéről összesen 9479 főt, véletlen mintavétellel választottuk ki. A felvételben részt vevők névre szóló értesítő levelet kapnak, majd a KSH összeírója a fent jelzett időszakban felkeresi őket. Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek.
 
Információkérés, kapcsolatfelvétel
Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF2014)    
Honlap www.ksh.hu/elef   
E-mail cím elef@ksh.hu   
Telefonszám 62/623-811  (H-Cs: 8-16.30 óra; P: 8-14 óra)

Az ELEF válaszadóinak egy kisebb csoportja számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet külön vizsgálatot is szervez az egészséget nagyban meghatározó táplálkozási szokások megismerésére. Ez célzott beavatkozásokat tesz lehetővé a betegségek megelőzése, az egészségben töltött élet meghosszabbítása érdekében. Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP2014) 122 településen zajlik 3369 személy megkeresésével.
 
Információkérés, kapcsolatfelvétel
Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP2014)    
Honlap www.oeti.hu/Felmérések   
E-mail cím otap2014@oeti.antsz.hu   
Telefonszám 06-1-476-6469 (H-Cs: 8-16 óra; P: 8-14 óra)

Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás lehetőségét kizáróan használjuk fel, pontosan követve a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásait.
A felmérésből származó összesített eredmények a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé válnak, az első adatközlésekre várhatóan 2015 tavaszán kerül sor.
Az együttműködők értékes válaszait apró ajándékkal köszönjük meg.
 
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak