Gyuris Zsolt polgármester

Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
2018. november

Korábbi számok »
FORRÁSKÚT-ZSOMBÓ KERÉKPÁRÚT ÉPÍTÉSE

Zsombó Nagyközség Önkormányzata

 

Sajtóközlemény             

FORRÁSKÚT-ZSOMBÓ KERÉKPÁRÚT ÉPÍTÉSE

 

Zsombó Nagyközség Önkormányzata konzorciumi partnerével -  Forráskút Község Önkormányzatával -  297,5 mFt-os európai unios támogatás segítségével valósítja meg a TOP-3.1.1-15-CS1-2016-00002 azonosítószámú „Forráskút-Zsombó kerékpárút építése” című projektjét.

A projekt 100 %-os támogatási intenzitású megvalósulását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja, a beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A fejlesztés célja, hogy Forráskút és Zsombó külterületi közigazgatási területére a hivatásforgalmi szempontokat figyelembe véve – a meglévő belterületi szakaszokon korábban kiépült kerékpáros nyomvonalakkal összefüggő – a meglévő hálózatokhoz csatlakozó kerékpárforgalmi létesítmények kerüljenek kialakításra. Az egyre növekvő agglomerációs gépjárműforgalom miatt a kerékpárosok biztonsága növelésének érdekében egyértelműen szükség van a külterületi kerékpárút-hálózat kialakítására és a meglévő belterületi szakaszhoz való kapcsolására, hiszen a külső útszakasz intenzív forgalmából adódóan balesetveszélyes.  A beruházással olyan – a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő - közlekedésfejlesztési intézkedés valósul meg a két településen és szomszéd településeik között, mely hozzájárulhat a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez, az élhetőbb települési környezet kialakulásához. Az intézkedést az is alátámasztja, hogy egyre elterjedtebb a kerékpáros közlekedés a napi kapcsolatok bonyolításában, továbbá számtalan – a közelmúltban megvalósított – turisztikai attrakció is elérhetővé válik. A kerékpárút megvalósulásával hozzájárul a lakosság életszínvonalának emeléséhez, segíti a lakosok eljutását munkahelyükre, az oktatási-, nevelési intézményekbe, települési szolgáltatókhoz, javítja a települések összképét, növeli turisztikai vonzerejüket.

A létrejövő kerékpárút hossza 8,4 km, a fejlesztés eredményeképpen 12,8 km-es egybefüggő kerékpárút kerül kialakításra, mely következtében növekvő aktív kerékpáros forgalom várható.

A kerékpárút kivitelezési munkálatai 2018 évben zajlanak.

Kivitelező: RMB-Transz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, Mórahalom.

 

További információ kérhető:

Gyuris Zsolt polgármester

Zsombó Nagyközség Önkormányzata

6792 Zsombó, Alkotmány u. 3.

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak