Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XIX. évf. 2. szám- augusztus

Korábbi számok »
Felhívás ősszel induló államilag elismert szakképesítést és tanúsítványt nyújtó népi kézműves képzések
A Békés Megyei Népművészeti Egyesület által 2021 őszén, Békéscsabán indítandó, államilag elismert szakképesítést és tanúsítványt nyújtó népi kézműves képzések felhívása, jelentkezési lehetőségei.

 Az elmúlt több mint 40 év alatt nagyon sokan szerezték meg nálunk a népi kézműves szakmákban - például kosárfonó (alapfokú), hímző, szövő, fafaragó, nemezelő, csipkekészítő, fazekas, gyékény-, csuhé-, szalmatárgy-készítő, bőrműves, szőnyegszövő, takács stb. – a középfokú, továbbá a ráépülő népi játék és kismesterségek oktatója képzésnél a felső-középfokú szakképzettséget.

Reménykedünk abban, hogy 2021 őszétől is több kurzust elindíthatunk, azaz sok olyan jelentkezőnk lesz, akik a népi kézművességben továbbviszik az elődeink által létrehozott, vagy megalkotott formarendszert és motívumvilágot, s a tárgyak létrehozásához szükséges tudást.
 
A Békés Megyei Népművészeti Egyesület képzéseiről, tudásátadásairól az egyesület Youtube-csatornáján elérhető kisfilm nyújt ízelítőt, mely az alábbi linkre klikkelve megtekinthető.
TUDÁSÁTADÁS A TÉGLA NÉPMŰVÉSZETI ALKOTÓHÁZBAN https://www.youtube.com/watch?v=Br3gssgflHI&t=26s
A képzésekre jelentkezni elsősorban online - az alábbi linkre kattintva:
, a jelentkezési lap kitöltésével lehet.
 
A Word-ben kitölthető jelentkezési lap letölthető innen:
 
Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2021. szeptember 15.
 
Az egyesület tagjai és munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a résztvevők alapos tudást, személyes- és közösségi élményeket szerezzenek a tanulmányi idejük alatt.

 

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak