Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XIX. évf. 3. szám- November

Korábbi számok »
Csongrád-Csanád megyében is megjelent a madárinfluenza
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint, több megyei állományban is elsődleges madárinfluenza kitörést diagnosztizáltak.

Az érintett területeken azonnal életbe léptek a járványvédelmi, állatmozgatási korlátozások, és a fertőzött állományok megsemmisítését rendelte el a hatóság a járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

A vonuló vadmadarak miatt a betegség fokozott veszélyt jelent a baromfiállományokra. A járványvédelmi intézkedések betartása kiemelten fontos. A hatóság ezúton is szeretné felhívni minden érintett figyelmét, hogy a naprakész információkért kövessék figyelemmel a Nébih tematikus oldalát: https://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza.

 A NÉBIH megfigyelési körzetet rendelt el Zsombó teljes közigazgatási területére, a mellékelt térképen megjelölt részein pedig védőkörzetet. A körzetekre vonatkozó szabályokat a csatolt határozatok tartalmazzák.

Kapcsolódó dokumentumok
Térkép undefined
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak