Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
2020. április különszám

Korábbi számok »
Hírek, újság

Hírek, újság

1

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Zsombó teljes kül-és belterületére madárinfluenza megfigyelési körzetet rendel el. További információ és a megfigyelési körzet térképe a csatolt képeken.
KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

Magyarország Kormánya 2020. március 28. napjától határozott időre, 2020. április 11. napjáig kijárási korlátozást rendelt el. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag alapos indokkal kerülhet sor. Az alapos indokok felsorolását a lenti linken található Kormányrendeletben találják.
A 65. életévüket betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják. Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévüket betöltött vásárlók tartózkodhatnak. Ennek betartása a a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.
A kijárási korlátozás betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki ezen rendelkezést megszegi, szabálysértést követ el. A bírság mértéke 5000-500.000 forintig terjedhet.

A Kormány rendelete a kijárási korlátozásról az alábbi linken érhető el:

https://www.kormany.hu/download/9/f9/c1000/Kij%C3%A1r%C3%A1s_11.pdf
1
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak